1 Mart 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Kereviz



1 adet kuru soğan
3 adet kereviz
3 adet patates
3 adet havuç
Zeytinyağı
tuz
bir tutam toz şeker
1 kaşık salça
1 portakalın suyu

Hazırlanışı; Soğanları doğrayıp yağda soldurun üzerine salçayı ekleyip biraz karıştırın, patatesleri kerevizi ve havucuda ekleyip üzerine biraz su ekleyin ve pişirin. Pişmeye yakın içine portakal suyu ekleyin. Eğer kerevizin sapları taze ise kerevizin içine ekleyip lezzet katabilirsiniz.

Eşim kerevizi pek sevmesede benim hatırım için yedi :) Faket kereviz karaciğer için çok faydalı bir sebze, mevsimindeyken birkaç kez yemekte fayda var derim ;)

Zeytinyağlı yemekleri bir gün önce yaparsanız yemek daha lezzetli olur :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder