26 Aralık 2013 Perşembe

Tuzlu İnce Çubuk



500 gr un
12 gr tuz
30 gr şeker
15 gr yaş maya
1 yumurta (sarısı içine beyazı üzerine)
1 tutan çörek otu
Susam
175 gr margarin ( margarin kullanmak istemeyenler 1,5 su bardağı zeytinyağı kullanabilir)
1 bardak ılık su

Unu tezgaha yayıyoruz ortasına açtığımız çukura yağı ve yumurtayı ekliyoruz. İlık su içerisinde erittiğimiz mayayı yumurtalı karışımın üzerine döküyoruz. Şeker çörek otu ve tuzu ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz hamur sert olursa biraz daha su ekleyebiliriz. Hamurlardan avuç kadar yumaklar koparıp sosis şeklinde fitiller yapıyoruz ve 15 dk dinlendiriyoruz. Fitilleri tezgahta avuç içimizle açıyoruz.Tek noktayı değil tüm noktalara eşit şekilde açıp ince uzun şeritler yapıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt sermek istemeyenler tepsinin başına ortasına ve sonuna margarinle boydan boya bir çizgi atmaları gerekiyor çünkü hamur tepsideki yağa yapışıp kopmuyor. Tepsiye koyduğumuz çubukları yağ sürdüğümüz yerlerinden bastırıyoruz. Yumurta beyazını çırpıp çubukların üzerine sürüyoruz bu işlemi çok hızlı yapmalısınız çünkü yumurta çabuk kuruduğu için susamlar yapışmaz. 165-170 derece fırında 15-20 dk krakerler kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz istediğimiz boyda kesmeliyiz yoksa kraker soğuyunca çabuk kırılır.


Hamiş: Çok uzun süreli dayanan bi kurabiye olduğu için çalışan insanlara hazırda bir pasta oluyor:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder