29 Şubat 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Pırasa


10-15 dal pırasa
4 havuç
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası (İsteğe göre)
Yarım yemek kaşığı biber salçası (İsteğe göre)
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çaybardağı pirinç
Tuz

Hazırlanışı:Yağı tencereye koyduktan sonra içine doğranmış kuru soğanları ekle, soğanlar sarardıktan sonra içine salçaları ekleyip biraz daha pişir. Havuçların kabuklarını soyup yuvarlak yuvarlak doğrayıp tencereye ekle, pırasaları iyice yıkayıp doğra ve tencereye ekle.Pirincide tencereye koyduktan sonra malzemelerin üzerini geçecek kadar su ekle kısık ateşte 30 dakika kadar pişir. Havuçlar yumuşayana kadar pişir üzerine limon sıkıp afiyetle yiyebilirsiniz :)

* Zeytinyağlı yemeklerde sızma zeytinyağı yemeği daha lzzetli yapar.
* Yemeğe biraz daha su ekleyip patateste ekleyebilirsiniz.Ben patatesli olduğunda pırasanın tadını alamadığım için sadece pırasa ve havuçla yapıyorum :))

Hamiş: Biz Antepliler her yemeğe salça koymayı sevdiğimiz için pırasaya da koyuyoruz :) Aslında zeytinyağlı yemekler salçalı değil domatesli olurmuş Antalyalı bir arkadaşımdan öğrendim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder