20 Ocak 2012 Cuma

Sülüman Ayva Tatlısı

4 adet ayva
1 elma
2 su bardağı şeker
Kabuk tarçın
Krem şanti

Hazırlanışı; Ayvaların kabuklarını soyup ikiye böl, içlerini ay şeklinde oyup tencerenin içine koy ve üzerini geçmeyecek şekilde su ekle. Şekeri ekle ve kapağı kapatıp ayvalar biraz yumuşayıncaya kadar pişir, piştikten sonra ayvaların ortasına elma rendesini ekleyip ayvalar yumuşayıncaya kadar pişir. Sık sık kontrol edilmezse ayvalar dağılabilir. Ayvalar piştikten sonra servis yapacağın tabakları alıp üzerine kremşanti ve tarçını ekle. İstersen bütün cevizlede süsleyebilirsin.

Afiyet olsun....

2 yorum:

  1. hayatınızda tadabileceğiniz en hafif ayva tatlısı:)ve tabi ki en lezzetlisi:)ellerine sağlık fika:)

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun Deniz'im :D Yine gelin yine yaparım ;)

    YanıtlaSil