19 Ocak 2012 Perşembe

Necla Yengenin Galeta Unlu Keki

4 yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz içi
1 çay bardağı sıvıyağ
Vanilya Kabartama tozu L.K.R. ( Limon kabuğu rendesi)
Kremşanti

Şerbeti;
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
2 damla limon suyu ( şekerlenmemesi için)

Hazırlanışı; Yumurtaları çırp, ceviz içi rondoda çek kalan diğer malzemeleri karıştır ve yağlanmış büyük boy borcamın içine dök. Kek 150 derece fırında pişerken şerbeti hazırlayıp soğumaya bırak. Şerbetli tatlılarda ikisinden birisi soğuk olursa tatlı daha lezzetli olur yoksa hamur olur. Kek piştikten sonra şerbeti üzerine döküp soğumasını bekle, kremşantiyi döküp üzerine hindistan cevizi veya ceviz içi serberek servis yap.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder