20 Ocak 2012 Cuma

Milföylü Börek

8 yaprak milföy hamuru
1 yufka
Yarım şişe soda
1 yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
Kaşar peyniri, beyaz peynir

Hazırlanışı; Küçük kare borcamın içine 4 adet yufkayı yay, üzerine yufkayı serip içine peynirleri ekle ve yufkayı kapat. Kalan milföyleride yufkanın üzerine açtıktan sonra böreği dilimle. Geniş bir kasenin içinde ( sodayı ekleyince taşmaması için) yumurtayı sütü ve yağı çırp son olarak sodayıda ekleyip böreğin üzerine dök. Böreğin lezzetli olması için böreği bir gece dolapta bekletip ertesi gün pişirildiğinde börek daha kabarık oluyor.

Afiyet olsun....

*Börek su böreği lezzetinde oluyor:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder