25 Aralık 2014 Perşembe

Ayçiçek Çekirdekli Tuzlu Kuki


1 pkt margarin veya 250 gr tereyağı
1 yumurta sarısı içine beyazı üzerine
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 pkt kabartma tozu
Aldığı kadar un
Ayçiçek çekirdeği


Bilinen kurabiyeler gibi hamuru yoğuruyoruz tezgaha yayıp su bardağıyla kesiyoruz. Fırın tepsisine dizip üzerine yurmurtanın beyazını sürüp ayçiçek çekirdekleriyle süslüyoruz. Arzuya göre haşhaş susam çörek otu kırmızı pul biber de dökebilirsiniz. 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiyoruz.
Afiyet olsun :)

Foto ekleyemedim çünkü çok sevgili kardeşim kalan ayçiçek çekirdeklerimi yemekle meşguldü ona takıldığım için foto çekmeyi unutmuşum :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder