19 Ocak 2012 Perşembe

İç Pilav

1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı pilavlık pirinç
1,5 su bardağı sıcak su
1/2 fincan dolmalık üzüm
1/2 fincan antep fıstığı
1/2 fincan tuzsuz badem
1/2 çay kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı toz şker
1 tatlı kaşığı toz tarçın
tuz
isteğe göre karanfil 1-2 adet

Hazırlanışı; Pirinci derin bir kaba alıp üzerini geçene kadar sıcak su ekleyin. Antep fıstığı ve bademi küçük bir cezvede kabuklarını rahat soyabilmek için bir süre haşlayıp, kabuklarını soyun. Tenecereye sıvıyağı koyup fıstığı bademi ve üzümü hafif kavurun. Domates salçasını tarçını şekeri, tuzu ve pirinci ekleyip biraz karıştırın. 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip suyu çekilene kadar kısık ateşte pişirin.Son olarak tereyağını ekleyip pilavı demlemek için kağıt havlu veya temiz bir bezi tencerenin üzerine örtüp kapağını kapatın. 15 dk sonra kapağını açıp servis tabaklarına alabilir üzerine isterseniz haşlanmış tavuk parçaları didikleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder