19 Ocak 2012 Perşembe

Limonlu Kek

5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 limonun suyu
4 limon kabuğu rendesi
3 su bardağından 1 parmak eksik un
1 çay bardağı sıvıyağ
Vanilya+Kabartma tozu

Hazırlanışı; Yumurta ve şekeri 5 dakikaya yakın çırp, yağ vanilya limon kabuklarını ekle. Limon suyunu su bardağına koyup üzerini kaynar su ile tamamlayıp kek karışımın üzerine dök. Son olarak unu ve kabartma tozunu ekleyip biraz daha karıştır. Silikon kek kalıbında yapacasan kalıbı yağlamaya gerek yok fakat borcamda yapacaksan kalıbı biraz yağlayıp kek karışımını dök. 150 derece fırında pişir.

Afiyet olsun....

* Dankek benzeri bi kek oluyo, kekin kabarmasındaki en önemli özellik yumurtayla şekerin bembeyaz olana kadar çırpılması;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder