10 Mart 2016 Perşembe

Bakla Tava



Yılda sadece bir kez yediğimiz aman aman sevmesemde sırf faydası için yediğim bakla tarifim :)

1/2 kg bakla
3-4 dal taze sarımsak
1 baş kuru soğan 
100 gr kuş başı et
1,5 yemek kaşığı salça 
1 yemek kaşığı un
tuz karabiber

Kuşbaşılık eti tencere koyulup suyunu bırakıp daha sonra suyu çekmesini sağlamak için karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz. Suyu çeken etin üzerinde yemeklik doğradığımız kuru soğan ve biraz sıvı yağ ekleyip soğanlar sararana kadar kavuruyoruz. İçerisine salçayı ekleyip salçanın biraz yumuşamasını sağlıyoruz. Üzerine baklalar eklenip ( taze fasulye gibi doğrayıp) içerisine 1 kaşık unu ekleyip kavuruyoruz üzerini geçecek kadar sıcak su koyup 10 dk kadar pişiriyoruz daha sonra taze sarımsağın beyaz kısımlarını yemeğime ekleyip kısık ateşte yaklaşık 40-45 dk pişiriyoruz.Ben baklanın yanına bulgur pilavına yakıştırıyorum ama tercih meselesidir. Arzuya göre baklanın üzerine sarımsaklı yoğurt döküpte yiyebilirsiniz.  Afiyet olsun :) 



2 yorum:

  1. canım çok çekti çokta severim :)) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim :) kolay kolay siz de yapabilirsiniz :)

    YanıtlaSil