2 Aralık 2013 Pazartesi

Aşure







Yine tek başıma aşure yaptım :)

Aman gözümüzde büyütecek bişey yokmuş buğdayı bir gece önceden kaynattım ağzını kapatıp bir örtüyle sardım şişmeye bıraktım. Buzlukta haşlanmış nohutum vardı. Börülceyi, baklayı ve kuru fasülyeyi ayrı tencerelerde kaynattım sonra sabah hepsini bir güzel karıştırım. Şeker, pekmez ,portakal kabuğu, kuru üzüm, kayısı, fındık, fıstık, tarçın, badem ve sevgimi katıp aşuremi bitirdim :)

2 yorum:

  1. Nasıl da severim aşureyi, hiiç zamanını da beklemem, üşenmezsem yani canım çok çekerse yaparım :) Bol fasulyeli olmalı benimki :))
    Seninkinde bakla, börülce,pekmez gibi değişik malzemeler varmış... bakla nasıl bir tat veriyor merak ettim ! Finike de "kölle" dedikleri bir yemek vardı, aslında çay saati yemeği, sıcak aşure diyordum ona, onda vardı tüm baklagiller, o aklıma geldi ...

    Ayyy... yorumlarda "kelime doğrulama" varmış, onu kaldırırmısın lütfeeeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaaa Banucaa seviyorum siziiii :))
      Benim ikinci denemem sanırım bu sefer oldu :) Gaziantep'te aşure pekmezli yapılır :) Börülce, pekmez, fasulye, nohut, buğday ( yani dövme) olmazsa aşureye aşure demez bizimkiler :) Bakla aşurenin içine sadece bereket için konulur biz yemiyoruz o yüzden tadı nasıl bilmiyorum :D cüzdanım da duruyo çok çok para getirsin diye :))
      "kelime doğrula" işini nasıl düzelticem bilmiyorum bi bakım :))

      Sil