10 Aralık 2012 Pazartesi

Elmalı Tart




2 yumurta
1 pkt margarin
1/2 sb pudra şekeri
Van-Kab.Tozu
1/2 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
3 yeşim elma

Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin ile çok yumuşak olmayan bir hamur elde ediyoruz.Hamur dinlenirken, elmaları soyup rendeliyoruz bir tencerenin içine alıp hafşf solduruyoruz üzerine zevkinize göre toz şeker ve tarçın ekleyip soğumaya bırakın. Hamurun 3/2 sini tart yapacağınız kabın içine 1 cm kalınlığında yayıyoruz. Kenar fazlalıklarını alıp diğer hamurla birleştirin ve merdane yardımı ile hamuru inceltip 1-1,5 cm kalınlığında şeritler kesiyoruz. Tart hamurunun üzerine pişirdiğimiz elmaları koyup üzerine kestiğimiz şeritlerle sepet şeklini veriyoruz. 150 derece fırında 25-30 dk pişirip soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan tartın üzerine isteye bağlı pudra şekeri veya gıda simi dökebilirsiniz.

Not: Tart hamuru biraz fazla olduğunda evde şekerlenmiş reçeliniz varsa aynı şekilde tartı bununla yapabilrsiniz.

Afiyet olsun :D



Elmaları dilimleyip yaptığım tartım :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder