17 Nisan 2012 Salı

Ay Üstünde Bulut



Cici bir ev kadını olup sütlaç ve zerde yaptım :)
Sütlaç
1 kilogram süt
1 kahve fincanı pirinç
1 kase su

Süt kaynadıktan sonra pirinci yıkayıp sütün içine ekleyin daha sonra üzerine pirincin rahat açılabilmesi için sıcak suyu ekleyin.

Zerde
 6 su bardağı su
1.5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç
Bir tutam safran

Pirinci suyun içine koyup pirinç biraz yumuşayıncaya kadar pişrirn. Daha sonra şekeride ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ayrı bir kasede safranların ıslayın sarı suyunu kaynayan pirincin üzerine ekleyin Pirinçler iyice açıldıktan sonra kaselere alın 1 gece dinlendirin

Püf nokta: Zerde bir gece önceden yapılırsa sütlaçla karışmıyor. İsteğe göre zerdenin içine safran yerine zerdeçal veya gül suyu ekleyebilirsiniz. Sütlacın içine damla sakızlı vanilin koydum farklı bir lezzet oldu :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder