19 Ocak 2012 Perşembe

Kremalı Mantar Çorba

15-20 adet kültür mantarı (kültürlü olmazsa olmaz ;) )
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı sıcak su
3-4 yemek kaşığı un
50 gr margarin veya 1 çay bardağı sıvı yağ
tuz karabiber

Hazırlanışı; Tencereyi biraz ısttıktan sonra yağı eritin (sıvıyağ ile yapacaksanız yağı ısıtmaya gerek yok). Eriyen margarinin üzerine unu ekleyip hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Tuzu ve karabiberi ve sütü ekleyin, unun topaklaşmaması için karıştırın.Suyu ve mantarlı ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırın. Mantarlar pişene kadar kısık ateşte pişirin. İstrseniz üzerine maydanoz doğrayıp servis yapabilirisiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder