10 Aralık 2012 Pazartesi

Poaça




1 yumurta (beyazı içine sarısı yüzüne)
5 su bardağı un
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
12 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya


Sütü cezvede ısıtıyoruz parmağınızı yakmayacak ısıya geldiğinde altını kpaatıp içine şekeri ekleyip eritiyoruz. Eğer şeker tam olarak erimezse poaça kabarmıyor. Karıştırma kabının içine unu, yağı tuzu kuru mayayı ve yumurtanın beyazını koyup üzerine ılık sütü ekleyip karıştırıyoruz. Hamuru yoğurmaya gerek yok kaşıkla sadece karıştırmak yeterli olur. Ağzını kapatıp en az 30 dk olmak şartıyla bekletin.Mayalı hamurla yapılan pastalar poaçalar bir gece beklediği takdirde daha fazla kabarıyor. Hamurlardan istediğiniz büyüklükte yumaklar alıp avucunuzun içinde açın ve içine istediğiniz malzemeyi koyup yuvarlayın.Tepsiye dizip üzerine yumurta sürüp çöerek otu veya susam döküp 150 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Not: ben hamuru biraz büyük parça alıp tezgaha yaydım içine margarin sürüp kıvırarak sardım ve simitçi açması yaptım :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder