13 Aralık 2012 Perşembe

Ev Yapımı Yoğurt



5 kg sütü kaynatıp mayalanacak tencereye alın. Küçük bir kaseye 2 yemek kaşığı yoğurdu alıp içinde pürüz kalmayacak şekilde  kaşıkla çırpın içine ılık sütten 3-4 kaşık ekleyip çırpmaya devam edin  mayayı sütün içerisine döküp tencerenin ağzına temiz bir bez örtüp kapağını kapatın. Daha önceden tencereyi koyacağımız yere kalın bir örtü serin tencereyi üzerine koyup örtüyle iyice kapatın. Bazı insanlar bu işleme uyutma der bizde yoğurdumuzu mışıl mışıl uyutup sabah alıp dolaba koyuyoruz. :D

Hazır yoğurtların içerisinde çok fazla kimyasal var ev yapımı yoğurdun tadına baktıktan sonra markette ki yoğurtlar ağzımıza acı bir tat vermeye başlıyor. Bol yağlı süt içmeye devam ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder