5 Nisan 2012 Perşembe

Kremalı Karnıbahar ve Kereviz Salatası



Kremalı Karnıbahar

1-2 adet karnıbahar
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz

Hazırlanışı; Karnıbaharları az bir tuzla haşlayın, unu yağda hafif bir şekilde kavurun üzerine ılık sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Karnıbaharları yuvarlak borcamın içine dizip üzerine kremayı döküp fırınlayın. üzeri kızardıktan sonra kaşarınıda ekleyip biraz daha fırınlayın.

İsteğe göre havuç veya patateste ekleyebilirsiniz.

Kereviz Salatası

2 adet kereviz
1 adet havuç
Yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
Ceviz
Kırmızı pul biber

Hazırlanışı; Kerevizleirn ve havuçların kabuklarını soyup rendeleyin ve mayonezli yoğurt karışımının üzerine ekleyin. Üzerine isteğe göre kırmızı biber ve ceviz ekleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder